Cipőt a cipőboltból, cserépkályhát a kályhacsempe gyártótól


A „cipőt a cipőboltból”egy gyakran emlegetett reklámszöveg a rendszerváltás előtti időszakból, melyet mostanában antireklámként szoktak emlegetni. A cserépkályhát a kályhacsempe gyártótól mondat viszont, a manapság gyakran emlegetett válság, valamint a magas gázárak idején igen csak fontos lehet.

A gyártótól való vásárlás esetén az értékesítési láncból kimarad egy fontos tétel, mégpedig a viszonteladó. Ezen értékesítési rendszer egyre ritkább, hiszen a viszonteladókon keresztüli kereskedelem egy népszerű ágazat.

Az Idill Cserépkályha és Kandalló Stúdió már több mint 20 éve – az Esztergomi Kályhagyár 1995-ös megszűnése óta – dolgozik azért, hogy a magyar piacon továbbra is elérhető legyen a kiváló minőségű kályhacsempe. A gyártás során kipróbált technikákat alkalmazunk, amelyek garantálják, hogy csakis elsőrangú csempék kerüljenek ki a kezünk alól.

Hiszünk abban, hogy a megfelelő cserépkályha csempe nélkül nem építhető kielégítő kályha. Gyártóként ezért nagy hangsúlyt fektetünk a minőség folyamatos ellenőrzésére.

Nem ismerünk lehetetlent. Ha az egyedi cserépkályha egyedi csempéket kíván, készek vagyunk akár egyetlen speciális darabot is legyártani, hogy megvalósíthassuk álmait, és lakásában olyan kályha állhasson, amilyet mindig is szeretett volna.

Kézben tartjuk az összes részfeladatot, ezzel biztosítva, hogy vásárlóink csakis kifogástalan termékeket kapjanak. Mivel mi magunk készítjük a csempéket, a cserépkályha garanciája ezekre is kiterjed.

 

cserépkályha építése 1cserépkályha építése 2cserépkályha építés 3. fázisegyedi cserépkályhaa kész cserépkályha

 

Tervezéstől az utolsó simításokig, karbantartástól az átrakásig: mi minden
szolgáltatásunkat az Ön igényeinek megfelelően végezzük!

 

A cserépkályha-építéshez vezető első lépcsőfok a tervezés.

Ennek során felmérjük a helyszínt, hogy a lakás melyik részére, mekkora, és milyen kályha lenne a legoptimálisabb. Ilyenkor szakmai tanácsokkal szolgálunk a műszaki paraméterekre vonatkozóan, és megbeszéljük az esztétikai kívánalmakat. Fontosnak tartjuk, hogy a lakás stílusához igazodjunk a megvalósításban, ezért segítséget nyújtunk az ideális cserépkályha csempe kiválasztásában.

Miután a terv elkészült, az árajánlatot e-mailben küldjük ki. Ha ezt az ügyfél elfogadja, és kifizetésre kerül a csempe árának fele, elkezdjük gyártani a kályhacsempét. Ennek elkészítése általában egy hónapot tesz ki.

A megvalósítás második szakasza az építés.

Mindent, ami ehhez szükséges, mi szállítunk ki, tehát a csempét, a csempeajtót, az egyéb építőanyagokat. A helyszínen a munkálatok a munkaterület lepapírozásával kezdődnek, és a kész kályha fugázásával, letisztogatásával fejeződnek be. A munkafolyamat során keletkező sittet levonuláskor magunkkal visszük.

Távozás előtt használati útmutatóval látjuk el az újdonsült cserépkályha-tulajdonost, és ekkor rendezzük az anyagiak fennmaradó részét is.

Rendeltetésszerű használat mellett 15-20 évente elég átrakni egy cserépkályhát.

A munkálatok során a kályhát minimum a talapzatig lebontjuk, a kályhacsempét a belső bélésanyagoktól megtisztítjuk, majd újraépítjük. Az átrakás időszerűségére figyelmeztető jelek lehetnek, ha mozogni kezdenek a cserépkályha csempék, ha közülük füst szivárog, ha nem tartja a kályha a hőt, esetleg mozog az ajtó. Egy kályha átrakása jellemzően 2-3 napot vesz
igénybe.

Ne fájjon a feje, ha költözik, és szeretné magával vinni a cserépkályháját! Mi vállalunk bontást, és az új helyszínen a szakszerű felépítést.

Ha meglévő cserépkályhája karbantartásra szorul, hozzánk akkor is fordulhat!

Mi nem csak az általunk rakott kályhákkal kapcsolatos munkákat vállaljuk. Időszerű a tisztítás és/vagy javítás többek között, ha a kályha füstöl, nehéz begyújtani, vagy kiesik a fuga. Ilyenkor felbontásra kerül a cserépkályha teteje, megtörténik a belső tisztítás, és a tűztér tűzálló anyaggal való újrabélelése. Eztán újratapasztjuk a tetejét, és ismét kifugázzuk a kályhát.


További kérdései vannak szolgáltatásainkat illetően? Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!